Malinowy serniczek z komosy ryżowej

Propozycja dla miłośników serników. Często do ich przygotowania używamy wiele kalorycznych, ciężkostrawnych, czy niezdrowych dodatków. W rzeczywistości nie są one wcale potrzebne do zrobienia tego ciasta. Ba! Możemy je przyrządzić używając jedynie trzech składników: Quinoy, malin i tofu. Efekt ? Zdrowy, niskokaloryczny i lekki serniczek.



Składniki:
  • 4 łyżki quinoy - komosy ryżowej
  • 150 g malin (mogą być mrożone)
  • 125g tofu
Przygotowanie:
  1. quinoę gotujemy w niewielkiej ilości wody do momentu wsiąknięcia przez nią płynu
  2. maliny blendujemy razem z tofu
  3. do zblendowanego musu dodajemy quinoę, po czym całość mieszamy
  4. masę przekładamy do naczynia żaroodpornego i umieszczamy w piekarniku nagrzanym do 175 stopni na 20 min

Share:

2 komentarze