migdałowo- kokosowa jaglanka

Dzisiaj naszła mnie ochota na troszeczkę inne śniadanie. Standardowo zajadam się różnego rodzaju owsiankami. Tym razem postanowiłam na kaszę jaglaną. Połączyłam ją z płatkami migdałowymi i wiórkami kokosowymi. Smakowo przypominała rafaello.


Składniki:
  • 4 łyżki kaszy jaglanej
  • 200 g mleka sojowego
  • 2 łyżki płatków migdałowych
  • łyżka wiórek kokosowych

Wykonanie:
  1. kaszę jaglaną gotujemy 15 min w mleku sojowym
  2. ugotowaną kaszę blendujemy z płatkami migdałowymi
  3. powstałą masę przekładamy do miseczki i posypujemy wiórkami kokosowymi
Niskokaloryczny styczeńWalentynkowe menuKarnawałowe Słodkości!

Share:

3 komentarze

  1. nienawidzę kokosu

    http://mikolaj-jaskot.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  2. Super! Chyba już wiem jakie będzie moje jutrzejsze śniadanie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Oh tak! Uwielbiam kulinarne blogi, a w szczególności takie, które nie tuczą!
    Obserwuję
    www.nikodemcio.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń