wegańskie spring rolls

Zastanawiasz się czasami, czym można poczęstować swoich gości? Co podać na stół, aby wywołać na ich twarzy odrobinę zdziwienia? Warto zaskakiwać bliskie nam osoby, nawet w dziedzinie kuchennej. To nic trudnego, wystarczy, że użyjemy przepisu na wegańskie spring rolls. Nietypowe sajgonki na pewno zainteresują naszych gości. Ps. Spełniają swoją rolę nie tylko jako przekąska, nadają się również, na danie obiadowe.



Składniki:
  • 20 g fasoli mung
  • ok 6 spring rollsów
  • ok 270 g dyni muscat
  • 2 łyżki suszonych pomidorów
  • 2 łyżeczki suszonych pomidorów z czosnkiem niedźwiedzim i bazylią
  • przyprawy: curry, czosnek granulowany, chilli, słodka papryka, zioła prowansalskie
Przygotowanie:
  1. fasolę gotujemy ok 25 min
  2. dynię parujemy ok 8/10 min , po czym dokładnie blendujemy
  3. do kremy z dyni dodajemy przyprawy, po czym ponownie blendujemy
  4. ugotowaną fasolę i suszone pomidory mieszamy razem z kremem z dyni
  5. spring rolls delikatnie zwilżamy, po czym nakładamy po łyżeczce (jeśli mamy spring rolls mini) lub po 2 łyżki (normalne spring rolls), po czym całość składamy: zamykamy boki pionowo, następnie zaginamy końce
Zdrowy obiadZimowy obiad wegańskiNiskokaloryczny styczeń

Share:

5 komentarze

  1. bardzo fajny pomysł! jak zdobędę dynię to z wielką chęcią wypróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Serdecznie zachęcamy do dodania przepisu do akcji "Karnawałowe party" na zBLOGowanych. Zbieramy najciekawsze przepisy na karnawałowe imprezy!

    OdpowiedzUsuń
  3. Mniam ! wygląda bardzo smacznie :)
    Klikniesz u mnie w link ? <3
    http://kasjaa.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń