Wegańskie sakiewki z cieciorką i batatem

Danie/ przekąska szybka w wykonaniu, sycąca i zdrowa! Można ją w pewnym sensie zaliczyć do słodkości. Bataty, cieciorka i pomidory tworzą razem słodkawy posmak, który przełamują słonawe placki ryżowe. Całość jest na prawdę niezwykle smaczna, gorąco polecam :]


Składniki:
  • 4 spring rolss
  • 1/2 batata
  • 5 łyżek ciecierzycy
  • pół pomidora

Wykonanie:
  1. cieciorkę gotujemy, odcedzamy
  2. batata kroimy w plastry i pieczemy w 200 stopniach ok 15-20 min
  3. pomidora kroimy w plastry
  4. placki ryżowe/spring rolls zwilżamy, po czym kładziemy na nie kolejno: plasterek batata, plasterek pomidora, garść cieciorki
  5. rogi zwilżonego placka chwytamy razem (tworząc sakiewkę), po czym związujemy nitką, ew. porem
Walentynkowe menuZimowy ObiadWalentynki. Czym TO się je? 11-17.02.2015Zdrowa przekąska

Share:

1 komentarze

  1. Bardzo ciekawe!
    Jestem pewna, ze mam gdzies papier ryzowy na spring rolls, a nie mam pojecia, co z nim zrobic...
    :)

    Milo, ze bierzesz udzial w akcji walentynkowej na Mikserze!
    Kasia
    www.lejdi-of-the-house.bloog.pl

    OdpowiedzUsuń