pomidorowo- fasolowe burgery z czarnym sezamem

Pomidorowe burgery? Czemu nie ! Zdrowe, idealne dla wegan, czy wegetarian. Połączyłam je z czarnym sezamem, który jest nowością w mojej kuchni. Idealnie pasuje do burgerów, uzupełnia je swoim smakiem. Całość rozpływa się w ustach.
Osobiście burgery podałam w towarzystwie pieczonych boczniaków.


SKŁADNIKI:
  • 8 łyżek fasoli adzuki
  • 6 łyżek czarnej fasolki
  • pomidor
  • 2 łyżki czarnego sezamu
  • przyprawy: curry, majeranek, chilli, czerwona papryka słodka

WYKONANIE:
  1. fasole gotujemy w osobnych garnkach  do miękkości (dzień wcześniej trzeba je namoczyć)
  2. pomidora obieramy, kroimy w kostkę, po czym wraz z przyprawami i ugotowaną fasolą blendujemy
  3. do zblendowanych składników dodajemy sezam, całość mieszamy
  4. masę przekładamy na papier do pieczenia (łyżka na jeden placek)
  5. pieczemy w temp 200 stopni przez 30 min
Zastąp słoik pysznym daniem - III edycjaZdrowa przekąska

Share:

3 komentarze