sajgonki z nadzieniem z soczewicy i brukselki

Kolejna wersja "moich" sajgonek. Po raz kolejny pojawiają się w wersji wegańskiej oraz NIE są smażone na głębokim tłuszczu (jak to się przeważnie robi). Uwielbiam zdrowe wersje sajgonek, dlatego też tak często pojawiają się one na blogu. Do dzisiejszych dodałam specjalny składnik: orzeszki laskowe, które nadają całości nieziemski smak!


SKŁADNIKI:
  • 5 łyżek zielonej soczewicy
  • 100 g brukseli
  • garść kiełek
  • garść orzechów laskowych
  • przyprawy: curry
  • 3 duże sztuki papieru ryżowego/ 6 małych

Wykonanie:

  1. soczewicę gotujemy do miekkości
  2. brukselkę parujemy ok 10 min
  3. Ugotowaną soczewicę odcedzamy, blendujemy razem z uparowaną brukselką, orzechami laskowymi i curry
  4. papier ryżowy zwilżamy, nadziewamy musem z brukselki i soczewicy, zwijamy
  5. całość posypujemy kiełkami
Zastąp słoik pysznym daniem - III edycjaZastąp słoik pysznym daniem - III edycjaWiosenny detoks

Share:

4 komentarze


  1. zdrowo i smacznie!!!!

    Zapraszam na smykwkuchni.blogspot.com ;-)
    Miłego Dnia!

    OdpowiedzUsuń
  2. Takie sajgonki to ja bardzo lubię ;D

    OdpowiedzUsuń
  3. świetne i pomysłowe! love kiełki!

    OdpowiedzUsuń