wege otrębianka z kiwi i melonem

Też macie tak, że wstajecie rano i brakuje wam czasu na szykowanie śniadania? Postanowiłam ułatwić niektórym życie i tak oto, pojawia się tu dzisiaj przepis na EKSPRESOWĄ otrębiankę- moja alternatywa owsianki. Pożywna, dostarcza dużo energii i przede wszystkim: jest smaczna!



SKŁADNIKI:
  • 6 łyżek otrębów pszennych
  • kiwi
  • 100g melona
  • łyżeczka cynamonu
  • łyżka jagód goji
  • łyżka nasion łuskanego słonecznika
  • kilka nerkowców
  • 1/4 szklanki wody z sokiem z cytryny
  • szklanka mleka sojowego

 WYKONANIE:
  1. otręby mieszamy z cynamonem, jagodami goji, nasionami słonecznika
  2. całość zalewamy mlekiem sojowym i wodą z cytryną- mieszamy
  3. kiwi i melona obieramy, kroimy w kostkę i posypujemy otrębiankę
  4. całość posypujemy skruszonymi nerkowcami i odrobiną ziaren słonecznika
Wiosenne słodkości!

Share:

4 komentarze