parowane warzywa z łubinem pikantnym

Czasami brakuje nam pomysłu na szybki i pożywny lunchbox. Co możemy zrobić? Uparować warzywa, dodać ser, ewentualnie jakieś mięso, czy rybę- standardowo, tradycyjnie.. Jak sprawić, że nasz lunchbox stanie się ciekawszy, a zarazem dostarczy nam tak wiele białka jak mięso czy nabiał? Mam świetną NOWĄ alternatywę- łubin pikantne- niedawno odkryta przeze mnie roślina strączkowa. W Polsce jeszcze mało popularna- może warto się nią zainteresować?


SKŁADNIKI:
  • 4 łyżki łubina pikantnego
  • kilka szparagów zielonych
  • 1/2 marchewki
  • 50g zielonej fasolki szparagowej
  • garść szpinaku
  • garść rukoli
  • 100g brokuła

WYKONANIE:
  1. marchew obieramy, kroimy w paski, parujemy razem ze szparagami, brokułem i fasolką
  2. w pudełeczku umieszczamy szpinak z rukolą, dodajemy uparowane warzywa i łupin pikantne 
Banalne i szybkie danie w pudełku- super drugie śniadanie!
Szparagowe<3Love Sałatki na grilla

Share:

2 komentarze

  1. Przepisy ciekawe, ale naucz się dobrze pisać i odmieniać po polsku! Nie piszemy "łupin pikantnego" bo nie chodzi o łupiny czyli skórki czegoś tam, TYLKO ŁUBIN - to nazwa rośliny i jej ziarna podobnego do soi lub bobu. Nie piszemy też "parowane warzywa z łubin pikantnym" tylko odmieniamy (z kim?, z czym?) z łubinem!!!

    OdpowiedzUsuń