otrębowo-malinowe ciasteczka (AGAR)

W ogrodzie maliny, truskawki, czereśnie... Trzeba czerpać z darów natury, korzystać póki możemy. Dzisiaj przedstawiam sposób na szybkie ciasteczka malinowo- otrębowe. Bez pieczenia, bałaganienia i dużego wysiłku. Użyłam agaru - który jest moim królem w świecie kuchni.. Dodatkowo ciasteczka udekorowałam jagodami goji i czereśniami. Pychota!



SKŁADNIKI:
  • szklanka otrębów
  • ok 100g malin
  • łyżka agaru
  • szklanka wody
  • 3 łyżeczki ksylitolu
  • dodatki: jagody goji, czereśnie

WYKONANIE:
  1. wodę gotujemy, dodajemy agar i ksylitol (ok 3 min na małym ogniu gotujemy i mieszamy)
  2. maliny blendujemy z otrębami
  3. gotowy agar przelewamy do zblendowanych owoców- całość dokładnie mieszamy!
  4. masę przelewamy do aluminiowych foremek, odstawiamy do stężenia- wystarczy temp pokojowa
  5. gotowe i stężałe ciastka, wciągamy z foremek i ozdabiamy czereśniami i jagodami goji
Przysmaki dla taty 5Letnie oczyszczenie

Share:

4 komentarze

  1. Wyglądają cudnie! Dobrze, że jest takie coś jak agar, bo na diecie wegetariańskiej nie mogę sobie pozwalać na atkie cuda ;)
    http://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo fajny pomysł.Udana propozycja i zachęcająca.Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń