szpinakowo-rabarbarowy smoothie z truskawkami i babką płesznik

W sklepach, w naszych ogródkach i na straganach coraz więcej świeżych, domowych warzyw i owoców. Aż szkoda z nich nie korzystać, dlatego staram się czerpać z nich jak najbardziej. Dzisiaj prezentuję bardzo sycący wegański smoothie. Pełen witamin i składników odżywczych. Dodatkowo pozytywnie wpływa na pracę jelit, pomaga w oczyszczaniu organizmu ze złogów i toksyn.


SKŁADNIKI:
  • 3 garście posiekanego szpinaku
  • łodyżka rabarbaru
  • 1/2 łyżeczki soku z cytryny
  • szklanka wody
  • 2 łyżki babki płesznik
  • 3 główki brokuła
  • ok 70g truskawek
  • odrobina mleka sojowego

WYKONANIE:
  1. brokół, szpinak i rabarbar (obrany)- parujemy lub dusimy na wodzie
  2. babkę płesznik zalewamy szklanką wody i odkładamy na kilka min
  3. uparowane warzywa odstawiamy do ostygnięcia, blendujemy z truskawkami i odrobiną mleka sojowego (ok 1/3 szklanki)
  4. do zblendowanych składników dodajemy babkę płesznik i sok z cytryny, ponownie blendujemy 



Rabarbarowa rewolucja "Czas na szpinak 5!" Milion Smaków Truskawek - druga edycja

Share:

1 komentarze