wegańskie lecho z parówkami sojowymi

Mały kogiel mogiel na talerzu ? Czemu nie! Uwielbiam czasami wrzucić na patelnię wszystko co uwielbiam, przez co powstają pyszne dania! Dodatkowo zawsze mam świadomość, że podczas jednego posiłku udało mi się skonsumować większość moich ulubionych produktów. Jestem wegetarianką, dlatego nie jem parówek - z tego co pamiętam, zanim nią zostałam, również ich nie jadałam.. Za to przekonałam się do ich wegańskiej wersji !



SKŁADNIKI:
  • 2 wegańskie parówki sojowe
  • kawałek papryki
  • duży pomidor
  • 2 łyżki kukurydzy
  • 1/2 cebuli
  • przyprawy: suszone pomidory z czosnkiem i bazylią, papryka słodka mielona, majeranek, czosnek niedźwiedzi, płatki chili

WYKONANIE:
  1.  warzywa kroimy w kostkę, umieszczamy na patelni podlanej wodą i chwilę dusimy
  2. parówki obieramy, kroimy w plasterki, wrzucamy do warzyw - przyprawamy
  3. całość mieszamy na patelni i dusimy ok 10 min
Letnie oczyszczenie

Share:

2 komentarze

  1. wyglada smakowicie!
    http://zielonoma.blogspot.it/2015/06/kimono-na-dwa-sposoby.html

    OdpowiedzUsuń