amarantusowy kisiel z czarnej porzeczki

Kolejna z wakacyjnych- sezonowych słodkości.. Kisiel z amarantusa, mielonego lnu i czarnej porzeczki. Zdecydowanie wolę domowej roboty przekąski, niż te kupne- sproszkowane, w których jest sama chemia.



SKŁADNIKI:
  • 4 łyżki amarantusa
  • łyżeczka mielonego lnu
  • 3 garście czarnych porzeczek
  • łyżeczka ksylitolu
  • szklanka wody

WYKONANIE:
  1. w szklance wody gotujemy wodę amarantus, ksylitol i 2 garście porzeczek (ok 15 min)
  2. pod koniec gotowania do całości dodajemy łyżeczkę mielonego lnu - całość dokładnie mieszamy i gotujemy ok 1 min 
  3. gotowy kisiel przelewamy do kubeczka/miseczki
Z dziećmi i dla dzieciLetnie oczyszczenieLekkie i szybkie dania na upalne dni

Share:

4 komentarze

  1. Wygląda apetycznie :)

    truskawkowa-fiesta.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  2. bardzo lubię czarną porzeczkę:) z chęcią bym tego spróbowała:)
    pozdrawiam!

    http://irreplaceable-fashion.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  3. Oj tak, domowe najlepsze!
    Sliczny kolor, bardzo letni deser!
    :)

    Jest mi bardzo milo, ze bierzesz udzial w akcji 'Dla dzieci' na Mikserze.
    Kasia
    www.lejdi-of-the-house.bloog.pl

    OdpowiedzUsuń