Sajgonki z quinoą i grzybami mun

Uwielbiam alternatywne wersje sajgonek. W rzeczywistości możemy nadziewać je czymkolwiek zapragniemy. Wystarczy dać szansę naszej wyobraźni i mogą powstać naprawdę bardzo ciekawe smakołyki. Dzisiaj przedstawiam wam wegańskie sajgonki z quinoą i grzybami mun z dodatkiem słodkiej kukurydzy.

Składniki:
  • 6 komosy ryżowej
  • 6 sztuk papieru ryżowego
  • 4 łyżki kukurydzy
  • garść grzybów mun
  • przyprawy: curry, suszone pomidory z czosnkiem niedźwiedzim i czarnuszką, pieprz ziołowy

 Wykonanie:
  1. quinoę gotujemy w niewielkiej ilości wody
  2. grzyby mun zalewamy wrzątkiem na ok 20 min, następnie gotujemy je ok 10 min, następnie siekamy je na mniejsze kawałki
  3. ugotowaną quinoę mieszamy z przyprawami, kukurydzą i gotowymi grzybami mun
  4. papier ryżowy nawilżamy, nadziewamy każdy dwiema łyżkami farszu  i zawijamy
PiknikUczta pod gołym niebem

Share:

1 komentarze