kokosowy tofurnik nadziany puddingiem chia

Pragnienie zjedzenia jednocześnie puddingu, jak i tofrunkia, skłoniło mnie do połączenia jednego z drugim. Było to wręcz idealne wyjście, które zdecydowanie zaspokoiło mój głód i wywołało uśmiech na twarzy. Uznałam, że całość podam w wydaniu kokosowym, co było świetnym akcentem deserku.




SKŁADNIKI:
  • 80g tofu
  • 1/2 banana
  • 2 łyżki nasion chia
  • 30g mleka kokosowego 
  • 3 łyżki mąki kokosowej


WYKONANIE:


  1. tofu blendujemy z bananen- dodajemy mąkę kokosową, całość dokładnie mieszamy
  2. ciasto przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia, bądź aluminiowej formy - na wierzchu formujemy małą "miseczkę"
  3. nasiona chia mieszamy z mlekiem kokosowym, po czym przelewamy do uformowanej z tofucznika miseczki
  4. całość odkładamy do lodówki na kilka godzin do stężenia (może być na noc)

Share:

6 komentarze