wegańskie brownie z jagodami goji bez cukru

Brownie z karobu, to wciąż brownie prawda? Pyszne, słodkie, lekko wilgotne ciasto. W mojej wersji zrobione z białej fasolki (tu z puszki), tofu, banana, mąki kokosowej oraz specjalnego dodatku, jakim były jagody goji. Póki co było  to najlepsze brownie mojego wykonania. Gorąco polecam przepis!

Coraz bliżej Święta... Gdyby tylko spał śnieg, poczułabym tę atmosferę :c



SKŁADNIKI:

  • 100g białej fasolki (ugotowanej/z puszki)
  • 2 łyżki aquafaby
  • 50g tofu
  • łyżka karobu
  • łyżka jagód goji
  • łyżka mąki kokosowej
  • banan


WYKONANIE:

  1. fasolkę, aquafabę, tofu i banana razem blednujemy
  2. dodajemy karob, jagody goji oraz mąkę kokosową, po czym dokładnie mieszamy
  3. całość przekładamy do aluminiowej formy i pieczemy w 175 stopniach przez 30 min


Share:

6 komentarze

  1. Wygląda bardzo smakowicie! Zjadłabym taki kawałek, jeszcze ciepły z bitą śmietaną <3

    OdpowiedzUsuń
  2. Mi też brakuje śniegu na święta :/
    Brownie z fasoli z pewnością smakowało genialnie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. uwielbiam wypieki fasolowo-bananowe :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Przynajmniej kolorem i wyglądem przypomina brownie :D Smak też musi być ciekawy :D

    OdpowiedzUsuń