imbirowa pasta z soczewicy ze śliwkami

Robienie kanapkowych smarowideł powoli staje się moim hobby . Możecie się ich tu spodziewać coraz częściej, zwłaszcza, że od niedawna jestem w pewnym sensie zmuszona do robienia domowych dodatków do chleba. Kupnym zamiennikom nie ufam. Dzisiaj przedstawiam pyszną pastę z soczewicy z dodatkiem suszonych śliwek, nerkowców i rozgrzewającego imbiru.
Świetnie zastępuje masło, serek czy pasztet. Idealnie komponuje się z pomidorami, papryką, czy sałatą. Chwytajcie przepis!


PRZEPIS:


  • 4 łyżki soczewicy
  • garść suszonych śliwek
  • garść nerkowców
  • kawałek imbiru

WYKONANIE:

  1. soczewicę gotujemy do miękkości, odcedzamy
  2. imbir trzemy na tarce,dodajemy do soczewicy wraz z nerkowcami i śliwkami
  3. całość dokładnie blendujemy

Share:

5 komentarze

  1. Matko moja! Jakie słoiczkowe cudo :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Muszę wypróbować! Im prostszy przepis, tym dla mnie lepiej :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Jak kupię soczewicę i imbir to zrobię sobie tę pastę :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Soczewicowa pasta z ciecierzycy? :D

    OdpowiedzUsuń