jarmużowy pudding

Za jarmużem osobiście nie przepadam, jednak w wersji słodkiej o dziwo, jestem w stanie zaakceptować jego obecność w posiłku. Ba, nawet zmienić nieco o nim swoje zdanie i uznać, że jest smaczny ;D Podany z bananem, od razu ujawnia swoje drugie oblicze, które pieści nasze podniebienia. A w formie puddingu wzbogaconego o młody jęczmień, świetnie nadaje się na pożywne śniadanko.


SKŁADNIKI:


  • 2 garści jarmużu
  • banan
  • łyżka nasion chia
  • łyżka płatków owsianych
  • łyżeczka młodego jęczmienia mielonego
  • 3 łyżki mleka kokosowego
  • + dodatki : mleko kokosowe, amarantus ekspandowany, płatki migdałowe

WYKONANIE:

  1. płatki mielimy, jarmuż blendujemy z bananem
  2. wszystkie składniki mieszamy razem, umieszczamy w lodówce na 8 h

Share:

8 komentarze

  1. Ja za to jarmuż tylko na słono jadam, na słodko jeszcze nie miałam okazji spróbować. Ale gdy się w niego ponownie zaopatrzę to chętnie wypróbuje go w takim puddingu czy w zielonym smoothie :>

    OdpowiedzUsuń
  2. My też jarmuż to najbardziej na słodko lubimy :D Bardzo fajna propozycja :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wow, bardzo oryginalne danie, nie spotkałam się z takim.

    OdpowiedzUsuń