groszkowy krem


Groszkowy krem, wegański i banalnie prosty. Nie wymaga wielu składników, szybki w wykonaniu i do tego pyszny... Cóż chcieć więcej?


SKŁADNIKI:


  • szklanka zielonego groszku
  • 2 szklanki wody
  • garstka liści melisy
  • garstka świeżego rozmarynu
  • 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego
  • +do podania: tofu wędzone, rzodkiewka, jogurt sojowy

WYKONANIE: 

Groszek blendujemy z wodą i ziołami. Tofu i rzodkiewkę kroimy w plasterki, po czym umieszczamy na dnie miseczki. Następnie wlewamy do niej groszkowy krem- ozdabiamy jogurtem sojowym. 

Ps. Możemy podgrzać krem, aby zjeść go na ciepło.


Share:

4 komentarze

  1. Ale super przepis, bardzo prosty, sama nie wpadłabym na niego! Wypróbuję z pewnością.

    OdpowiedzUsuń
  2. Kolorek ma fantastyczny! Chętnie bym spróbowała ^^

    OdpowiedzUsuń