Orzeszki w miodzie

Cześć, mam dla was pomysł na super domową przekąskę- orzechy w miodzie. Pyszne, słodko-słone, chrupkie, uzależniające ❤

SKŁADNIKI


  • 100g surowych orzeszków ziemnych 
  • 3 łyżki płynnego miodu 
  • Sól w kryształkach (opcjonalnie normalna)

WYKONANIE 

  1. Miód i orzechy mieszamy razem w misce
  2. Wykładamy orzechy na papier do pieczenia- staramy się je jak najbardziej porozdzielać jeden od drugiego
  3. Mielimy sól w młynku i posypujemy delikatnie orzechy
  4. Pieczemy 8-10 min w 180 stopniach
  5. Po upieczeniu rozdzielamy orzechy od siebie jeszcze bardziej i czekamy ok 30 min aż wszystko wystygnie

 

Share:

5 komentarze

  1. Takie proste, a jakie pyszne.. Muszę to zrobić, koniecznie!

    OdpowiedzUsuń
  2. Kochana! Zrobię na pewno, mniam :)

    OdpowiedzUsuń
  3. It was perfect the first time. I learn so much from you as well! Keep it up great post.

    OdpowiedzUsuń