raw batoniki bakaliowe- VEGAN, BEZ CUKRU I GLUTENU

Zainspirowana i oczarowana smakiem batoników zmiany zmiany, postanowiłam zrobić takie w domu (kupowanie firmowego batonika na każdą zachciankę, doprowadziłoby mnie do bankructwa)... Może nie do końca takie same, ponieważ nie znam dokładnych proporcji składników, aczkolwiek bardzo podobne. I tak zaczęłam dzisiaj działać. Wyjęłam wszystkie bakalie jakie aktualnie posiadam, po czym zmieliłam je razem! Nie do wiary, że w pięć minut, można zrobić coś tak pysznego i zdrowego! Polecam dla każdego miłośnika słodkości :D


Dzisiaj mam jakiś kreatywny dzień, zrobiłam również słynny ser z ziemniaka. Podpisuję się pod wszystkimi wpisami i opiniami, które mówią, iż jest on przepyszny!


SKŁADNIKI:


  • 3 garści suszonych śliwek
  • 2 garści suszonych daktyli
  • 2 garści suszonych moreli
  • 2 garści jagód goji
  • 2 garści orzechów nerkowca

WYKONANIE:

  1. wszystkie składniki mieszamy mielimy razem- powinien wyjść bardzo gęsty i lepki mus
  2. mus przekładamy na papier do pieczenia, z każdej strony zakrywamy i wałkujemy/ ugniatamy
  3. odkrywamy jedną stronę papieru do pieczenia, kroimy batoniki
  4. gotowe batoniki przechowujemy w lodówce
  • dobrze jest gotowe batony owinąć papierem do pieczenia- jest za co chwycić

Share:

7 komentarze

  1. Idealne na 2 śniadanie czy popołudniową przekąskę :>

    OdpowiedzUsuń
  2. woooow, poproszę kilka z dostawa do domu, muszą być boskie! :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Nie ma nic lepszego niż taki baton na przekąskę między zajęciami :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Pyszności :) Uwielbiam takie przekąski!

    OdpowiedzUsuń
  5. mam ogromna słabość do śliwek i daktyli wiec z pewnością zjadłabym je od razu <3

    OdpowiedzUsuń