jesienna sałatka z tofu
Wegańśka sałatka z domowym tahini i tofu, to jedna z wielu rzeczy, które uzależniają mnie swoim smakiem. Co najlepsze, jest ona całkowicie spontaniczna, powstała na zasadzie mieszania wszystkich składników na które miałam ochotę w danym momencie. Jesienny klimat utrzymuje dynia, którą delikatnie uparowałam razem z fasolką szparagową (jeszcze nie mrożoną, a świeżą z ogrodu)
SKŁADNIKI;
- garść fasolki szparagowej
- pomidor
- łyżka tahini
- 2 garści mixu sałat (z roszponką)
- kawałęk dyni
- 50g tofu
- przyprawy: czarnuszka, płatki chilie
WYKONANIE:
- dynię obieramy, kroimy w kostkę i parujemy razem z fasolką ok 10 min (dynię można wrzucić nieco później)
- na talerzu umieszczamy mix sałat, pokrojonego pomidora, uparowane warzywa i pokrojone tofu
- całość posypujemy czarnuszką i tahini
3 komentarze
wygląda smacznie ;)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam cieplutko :))
woman-with-class.blogspot.com
Wygląda bardzo smacznie!
OdpowiedzUsuńChętnie spróbuję ! :)
OdpowiedzUsuń