jesienna sałatka z tofu

Wegańśka sałatka z domowym tahini i tofu, to jedna z wielu rzeczy, które uzależniają mnie swoim smakiem. Co najlepsze, jest ona całkowicie spontaniczna, powstała na zasadzie mieszania wszystkich składników na które miałam ochotę w danym momencie. Jesienny klimat utrzymuje dynia, którą delikatnie uparowałam razem z fasolką szparagową (jeszcze nie mrożoną, a świeżą z ogrodu)


SKŁADNIKI;

  • garść fasolki szparagowej
  • pomidor
  • łyżka tahini
  • 2 garści mixu sałat (z roszponką)
  • kawałęk dyni
  • 50g tofu
  • przyprawy: czarnuszka, płatki chilie

WYKONANIE:
  1. dynię obieramy, kroimy w kostkę i parujemy razem z fasolką ok 10 min (dynię można wrzucić nieco później)
  2. na talerzu umieszczamy mix sałat, pokrojonego pomidora, uparowane warzywa i pokrojone tofu
  3. całość posypujemy czarnuszką i tahini


Jesienne SuperfoodsSposób na dynię 2015Wegetariański obiad VJesień pełna warzyw

Share:

3 komentarze