Pomidorowe placki z tofu
Obiad na raz dwa, idealnie sprawdza się gdy nie mamy czasu na jego przygotowanie lub głód doskwiera nam na tyle, że nie zamierzamy długo czekać na posiłek. Świetnie w takiej sytuacji sprawdzają się placki z twarogu- pożywne, sycące i przede wszystkim smaczne!
Domowy sok pomidorowy zblendowałam z tofu, następnie upiekłam, co dało początek pysznym placuszkom.
PRZREPIS:
- 100g tofu
- łyżka mąki amarantusowej
- 2 łyżki mąki ryżowej
- 50g soku pomidorowego
- łyżka sezamu
- przyprawy: pomidory suszone z czosnkiem niedźwiedzim i czarnuszką, czarnuszka, chili, curry, pieprz ziołowy
WYKONANIE:
- wszystkie składniki blendujemy razem na gładka masę
- masę przekładamy na papier do pieczenia (czubata łyżka-jeden place), wierzch posypujemy sezamem
- placki pieczemy ok 20 min 175 stopniach
12 komentarze
Szkoda, że obiad mam już zrobiony, bo bym je zjadła :D
OdpowiedzUsuńchetnie bym zjadła tylko czy ja na tym moim koncu swiata znajde make amarantusowa..
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do mnie ;)
Fajny pomysł. Jeszcze nie robiłam twarogowych placków na wytrawnie ;)
OdpowiedzUsuńKocham placki z twarogu! Jedne z lepszych :)
OdpowiedzUsuńWyglądają bardzo smacznie:) Nigdy nie robiłam placków z twarogu w wersji niesłodkiej...
OdpowiedzUsuńZnalazłam Twojego bloga przez całkowity przypadek. I powiem tylko tyle, że jesteś moim zbawieniem! Zaraz biorę się do roboty.
OdpowiedzUsuńDo tego micha sałatki i jesteśmy w raju :D
OdpowiedzUsuńRewelacyjne <3 Ty to masz pomysły!
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł :)
OdpowiedzUsuńpyszny pomysł :)
OdpowiedzUsuńbardzo smakowicie się prezentują :) niestety amarantus mi nie służy ale przecież mogę pokombinować!
OdpowiedzUsuńThis is great website you can also check another one just like this.
OdpowiedzUsuń