Wegańska pasta imbirowo-batatowa

Brak pomysłu na dodatek do chleba? Problem, który dotyka 90% społeczeństwa. Radzimy sobie z nim bardzo szybko. Idziemy do sklepu i kupujemy gotowe pasty, pasztety i hummusy. Jednak każdy z nas wie, że najlepsze są dodatki domowej roboty. Przedstawiam wam dzisiaj wegańską pastę, idealną na zimę, bo z imbirem, który zwiększa odporność. Pasta słodka a zarazem ma swój charakterek. Dzięki cieciorce nie brakuje jej białka roślinnego.



SKŁADNIKI:

  • 200g puree z batata 
  • 100g cieciorki (ugotowanej) 
  • łyżka sosu sojowego
  • kawałek imbiru 
  • szczypta chili

WYKONANIE:


  1. kawałek imbiru wyciskamy w prasce do czosnku
  2. wszystkie składniki blendujemy razem na gładką masę
  3. pastę przekładamy do słoiczka i przechowujemy w lodówce

Share:

7 komentarze

  1. Pyszny pomysł na dodatek do kanapki ;)
    Takie kupne pasty nie mogą się równać domowym, Twoja wygląda przepysznie ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Obserwuje! :*
    Cudowne i piękne zdjęcia. ;)
    Świetne posty :)
    Powodzenia w blogowaniu! <3

    OdpowiedzUsuń
  3. Rewelacyjna pasta! Uwielbiam wszystkie domowej roboty! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Tak mało składników, a musiało być tak pysznie! :)

    OdpowiedzUsuń
  5. I jeszcze ten niebiański kolor!! <3

    OdpowiedzUsuń