koko-daktylowe ciastka


Jeśli szukacie zdrowych ciastek, którymi chcecie poczęstować gości, dzieci, czy zwyczajnie macie ochotę na coś słodkiego, niekoniecznie przepełnionego tłuszczami trans, czy cukrem- to trafiliście idealnie. Mam dla was przepyszne ciastka kokosowo-daktylowe, które mają w sobie magiczną moc. Z każdym kęsem smakują coraz lepiej, sprawiając, że rozkoszowanie się nimi,  z chwili na chwile przynosi więcej radości. Osobiście udało mi się zjeść jedynie dwa ciastka. Resztę podkradali zauroczeni nimi domownicy i moje przyjaciółki. Przekonajcie się na własnej skórze, jak pyszne mogą być pozornie zwykłe ciasteczka.


 SKŁADNIKI:


  • 100g suszonych daktyli
  • 3 łyżki płatków owsianych
  • 3 łyżki płatków jaglanych
  • 1/2 szklanki wiórków kokosowych
  • garść orzechów nerkowca

WYKONANIE:

Płatki owsiane przepłukujemy gorącą wodą, daktyle zalewamy wrzątkiem na 10 min, po czym odcedzamy. Wszystkie składniki razem blendujemy, następnie na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, wycinamy za pomocą foremek ciasteczka. Pieczemy 20 min w 175 stopniach.


Mama przyłapana na kradzieży jednego z ciastek :D

Już oficjalnie jestem weganką. Jak długo ? Mam nadzieję, że do końca. Zobaczymy jak na to zareaguje organizm. 


szeroki wybór superfood można znaleźć w sklepie internetowym:www.sklepagnex.pl

Share:

7 komentarze

  1. Aż czuję zapach tych ciasteczek, smakowicie wyglądają :)

    OdpowiedzUsuń
  2. zapisuję i na pewno zrobię, bo muszą być przepyszne! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Gratuluję decyzji o weganiźmie i mam nadzieję, że wytrwasz w postanowieniach :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Same z chęcią parę takich ciastek byśmy Tobie podkradły :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Chyba idę robić. :) Będą idealne na 2 śniadanie na uczelni. ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. zaraz ide je zrobic, pieknie i apetycznie wygladaja

    OdpowiedzUsuń
  7. są przepyszne!!!! Nie umiem jednak się opanować by nie zjeść ich wszystkich naraz (musiałam dodać trochę miodu bo na surowo czułam, że będę miała za mało słodkie :) )

    OdpowiedzUsuń