Orzeszki w miodzie
Cześć, mam dla was pomysł na super domową przekąskę- orzechy w miodzie. Pyszne, słodko-słone, chrupkie, uzależniające ❤
SKŁADNIKI
- 100g surowych orzeszków ziemnych
- 3 łyżki płynnego miodu
- Sól w kryształkach (opcjonalnie normalna)
WYKONANIE
- Miód i orzechy mieszamy razem w misce
- Wykładamy orzechy na papier do pieczenia- staramy się je jak najbardziej porozdzielać jeden od drugiego
- Mielimy sól w młynku i posypujemy delikatnie orzechy
- Pieczemy 8-10 min w 180 stopniach
- Po upieczeniu rozdzielamy orzechy od siebie jeszcze bardziej i czekamy ok 30 min aż wszystko wystygnie
5 komentarze
Takie proste, a jakie pyszne.. Muszę to zrobić, koniecznie!
OdpowiedzUsuńPolecam! Mam nadzieję, ze będa smakować :3
UsuńKochana! Zrobię na pewno, mniam :)
OdpowiedzUsuńCzekam na opinię ❤
UsuńIt was perfect the first time. I learn so much from you as well! Keep it up great post.
OdpowiedzUsuń