Chłodnik pomidorowy

Jedną z przekąsek, które nałogowo spożywałam podczas wakacji był pomidorowy chłodnik. Świeże soczyste warzywa, niebo w gębie. Świetny sposób na kolację, czy drugie śniadanie. Ostatnio zatęskniłam za tym wakacyjnym smakiem  i postanowiłam ponownie przyrządzić mój specjalny chłodnik. Banalny w przygotowaniu i niesamowicie smaczny. Od razu przypomniał mi o wakacjach i chwilowo mogłam zapomnieć o otaczającej mnie jesieni.



Składniki:

  • pomidory- 3 sztuki
  • bazylia- 3 listki
  • łyżeczka mielonego lnu
  • szklanka kefiru
  • łyżeczka suszonych pomidorów z bazylią i czosnkiem niedźwiedzim

Przygotowanie:

  1. pomidory obieramy, kroimy na mniejsze części i umieszczamy w blenderze
  2. do pomidorów dodajemy bazylię, len , suszone pomidory i kefir
  3. całość blendujemy i gotowe!
Szybki sposób na pyszny posiłek!

Share:

3 komentarze

  1. Kurczę, nigdy nie jadłam chłodnika..

    OdpowiedzUsuń
  2. nigdy nie próbowałam, ale myślę, że będzie mi smakować ;)

    OdpowiedzUsuń