Ryżowo- bananowe ciastko- galretki
Ciastka w formie galaretek? Jak najbardziej- przy użyciu agaru wszystko możliwe. Moje kombinacje z tym produktem nie mają końca. Dzisiaj ryżowo- bananowo, słodko i smacznie.
SKŁADNIKI:
- banan
- 6 łyżek płatków ryżowych
- łyżeczka cynamonu
- szklanka wody
- łyżeczka agaru
- odrobina mleka sojowego
WYKONANIE:
- Płatki ryżowe z cynamonem zalewamy mlekiem sojowym
- połowę banana rozgniatamy i dodajemy do płatków
- wodę gotujemy, dodajemy agar- stale mieszamy ok 3 min
- agarem zalewamy płatki, całość dokładnie mieszamy- przekładamy do aluminiowych foremek
- pozostałą część banana kroimy w plasterki i dekorujemy każde z ciastek- odkładamy do stężenia
4 komentarze
Świetny pomysł ;-)
OdpowiedzUsuńale fajny pomysł! ciekawa jestem bardzo ich smaku :)
OdpowiedzUsuńfajny przepis! :)
OdpowiedzUsuńsuper wyglądają :)
OdpowiedzUsuń