Ryżowo- bananowe ciastko- galretki

Ciastka w formie galaretek? Jak najbardziej- przy użyciu agaru wszystko możliwe. Moje kombinacje z tym produktem nie mają końca. Dzisiaj ryżowo- bananowo, słodko i smacznie.


SKŁADNIKI:
  • banan
  • 6 łyżek płatków ryżowych
  • łyżeczka cynamonu
  • szklanka wody
  • łyżeczka agaru
  • odrobina mleka sojowego

WYKONANIE:
  1.  Płatki ryżowe z cynamonem zalewamy mlekiem sojowym
  2. połowę banana rozgniatamy i dodajemy do płatków
  3. wodę gotujemy, dodajemy agar- stale mieszamy ok 3 min
  4. agarem zalewamy płatki, całość dokładnie mieszamy- przekładamy do aluminiowych foremek
  5. pozostałą część banana kroimy w plasterki i dekorujemy każde z ciastek- odkładamy do stężenia

Share:

4 komentarze