najlepsze burgery: topinambur, pietruszka, tofu
SKŁADNIKI:
- 3 bulwy topinaburu- ok 150g
- 2 pietruszki- ok 60g
- 130g tofu naturalnego
- 2 ząbki czosnku
- 1/2 czerwonej cebuli
- przyprawy: czarnuszka, słodka papryka wędzona, pieprz czarny
WYKONANIE:
Warzywa obieramy i kroimy w kostkę- możemy je zetrzeć na tarce. Następnie wszystkie składniki blendujemy ze sobą. Na papierze do pieczenia formujemy burgery- mi wyszło ich sześć. Pieczemy w 180 stopniach przez 30 min.
9 komentarze
Od długiego czasu pragnę spróbować topinamburu!
OdpowiedzUsuńJest przepyszny, polecam :D
UsuńZabawny jest fakt, że w mieście traktowany, jest jako smaczne warzywo, które kupuje się w warzywniaku, a na wsi, jako zwykły chwaścik, który rośnie przy rzekach.
Jak w końcu zapoluje na topinambur, to robię!
OdpowiedzUsuńjak nie uda ci się złapać, to przywiozę go do Poznania xD
UsuńIdealny przykład na to, że topinambur niejedno ma imię :D Bosko wyglądają :D
OdpowiedzUsuńW sumie to nie przepadam za burgerami, ale te wyglądają naprawdę zdrowo i smacznie, chyba wypróbuję przy najbliższej okazji.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Zapraszam do mnie http://szum-oceanu.blogspot.com/
PS: Obserwuję, liczę na rewanż
wyglądają super,muszę kiedyś koniecznie takich spróbować :)
OdpowiedzUsuńnigdy nie łączyłam takich składników wiec trzymaj kciuki żeby Twój przepis stał się również moim!
Trzymam kciuki bardzo mocno i liczę, że burgerki Ci posmakują :3
UsuńAle obłędne! Takiego, to bym chętnie schrupała :D
OdpowiedzUsuń