Jaglana krajanka bananowo-truskawkowa

Krajanka banowo- truskawkowa, idealna na pozytywne rozpoczęcie dnia. Naturalnie słodka, bez wszelkich słodzików- co za tym idzie, stanowczo mniej kaloryczna ! Odpowiednia dla bezglutenowców- dzięki kaszy jaglanej.


SKŁADNIKI:
  • banan
  • kilka truskawek
  • 5 łyżek kaszy jaglanej
  • łyżeczka cynamonu

WYKONANIE:
  1. kaszę jaglaną gotujemy w niewielkiej ilości wody- do wchłonięcia całego płynu
  2. banana obieramy, kroimy na pół - pierwszą połowę rozgniatamy widelcem, drugą kroimy w plasterki
  3. ugotowaną kaszę mieszamy ostudzamy, po czym mieszamy z białkiem, zgniecionym bananem i cynamonem
  4. całość przekładamy do aluminiowej formy
  5. truskawki kroimy w plasterki i razem z plastrami banana, układamy naprzemiennie na wyłożonym do formy cieście
  6. całość pieczemy 20 min w 175 stopniach 


Share:

5 komentarze

  1. Wygląda pysznie, muszę spróbować to zrobić!
    A przy okazji zapraszam do mnie: http://jagodakotekablog.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń