Jaglana krajanka bananowo-truskawkowa
SKŁADNIKI:
- banan
- kilka truskawek
- 5 łyżek kaszy jaglanej
- łyżeczka cynamonu
WYKONANIE:
- kaszę jaglaną gotujemy w niewielkiej ilości wody- do wchłonięcia całego płynu
- banana obieramy, kroimy na pół - pierwszą połowę rozgniatamy widelcem, drugą kroimy w plasterki
- ugotowaną kaszę mieszamy ostudzamy, po czym mieszamy z białkiem, zgniecionym bananem i cynamonem
- całość przekładamy do aluminiowej formy
- truskawki kroimy w plasterki i razem z plastrami banana, układamy naprzemiennie na wyłożonym do formy cieście
- całość pieczemy 20 min w 175 stopniach
4 komentarze
Smacznie ;)
OdpowiedzUsuńwygląda mmmmmmniam! :)
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie, muszę spróbować to zrobić!
OdpowiedzUsuńA przy okazji zapraszam do mnie: http://jagodakotekablog.blogspot.com/
Mniam wspaniale wygląda :-)
OdpowiedzUsuń