bezglutenowy deser z puddingiem

Deser dla każdego: małego lub dużego podjadacza słodkości. Czeka gotowy w lodówce, czai się na półce, liczy, że zaraz ktoś go z niej wyciągnie. Długo czekać nie musi. Z samego rana sięgam po słodycz i delektuję się smakiem, zapominając, że miałam zostawić odrobinę deserka mamie. Muszę zrobić powtórkę-zdecydowanie- teraz w wersji dwa razy większej ... 



SKŁADNIKI

  • 3 łyżki płatków jaglanych
  • 1/3 szklanki mleka migdałowego
  • kiwi
  • łyżka nasion chia
  • 1/2 szklanki mleka sojowego
  • garść nerkowców

WYKONANIE

Płatki jaglane gotujemy ok 3 min w mleku migdałowym, następnie przekładamy je do pucharka. kiwi obieramy, część układamy woków pucharka, resztę kroimy w kosteczkę i wraz z orzechami nerkowca przykrywamy warstwę jaglanki. Nasiona chia mieszamy z mlekiem sojowy-dokładnie mieszamy. Odkładamy na chwilę do stężenia- ok 15 min (ja tego nie zrobiłam, co było błędem). Zgęstniałe już troszkę nasiona chia przelewamy do pucharka, po czym odkładamy do lodówki.


Share:

4 komentarze

  1. Bardzo łatwy przepis i zdrowy deser :)

    OdpowiedzUsuń
  2. szkoda że teraz w mojej lodówce nie ma tego cuda :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Na pewno każdemu taki deser posmakuje :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Przepyszny a do tego tak szybki w przygotowaniu i zdrowy - deser idealny :)

    OdpowiedzUsuń