raw kokosowe talaretki z jagodami goji

Ekspresowy pomysł na pyszne, kokosowe talaretki. Zrobione z nasion chia i mąki kokosowej, są skarbnicą nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz wielu substancji odżywczych. Ich smak i wartościowość dopełniają pyszne jagody goji.

SKŁADNIKI :
  • 4 łyżki chia szałwii
  • 2 łyżki mąki kokosowej
  • 2 garści jagód goji
  • garść płatków kokosowych
  • łyżka ksylitolu
  • 1/2 szklanki mleka roślinnego
WYKONANIE:
  1. mąkę, ksylitol, chia szałwię i mleko mieszamy razem
  2. ciasto przekładamy do aluminiowych foremek, formujemy miseczki- odstawiamy do lodówki na 15 min
  3. talaretki wyciągami z foremek, posypujemy jagodami goji i płatkami kokosowymi
Uczta pod gołym niebemZ dziećmi i dla dzieci

Share:

5 komentarze

  1. Ale świetny patent na chia! Nie pomyślałabym, że można z nimi robić takie cuda ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wyglądają genialnie! :)
    Świetny pomysł! *.*

    OdpowiedzUsuń
  3. wyglądają przepysznie:)
    pozdrawiam:*

    http://irreplaceable-fashion.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  4. Ciekawie.
    Nie mam wiele do czynienia z kuchnia raw, ale to, co widze na zdjeciach bardzo mi sie podoba.
    :)

    Dziekuje za udzial w akcji 'Dla dzieci' na Mikserze
    Kasia
    www.lejdi-of-the-house.bloog.pl

    OdpowiedzUsuń