raw kokosowe talaretki z jagodami goji
Ekspresowy pomysł na pyszne, kokosowe talaretki. Zrobione z nasion chia i mąki kokosowej, są skarbnicą nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz wielu substancji odżywczych. Ich smak i wartościowość dopełniają pyszne jagody goji.
SKŁADNIKI :
- 4 łyżki chia szałwii
- 2 łyżki mąki kokosowej
- 2 garści jagód goji
- garść płatków kokosowych
- łyżka ksylitolu
- 1/2 szklanki mleka roślinnego
WYKONANIE:
- mąkę, ksylitol, chia szałwię i mleko mieszamy razem
- ciasto przekładamy do aluminiowych foremek, formujemy miseczki- odstawiamy do lodówki na 15 min
- talaretki wyciągami z foremek, posypujemy jagodami goji i płatkami kokosowymi
Tags:
chia szałwia
chilli
ciasteczka
jagody goji
ksylitol
mąka kokosowa
mleko sojowe
płatki kokosowe
5 komentarze
Ale świetny patent na chia! Nie pomyślałabym, że można z nimi robić takie cuda ;)
OdpowiedzUsuńSmacznie ;-)
OdpowiedzUsuńWyglądają genialnie! :)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł! *.*
wyglądają przepysznie:)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam:*
http://irreplaceable-fashion.blogspot.com/
Ciekawie.
OdpowiedzUsuńNie mam wiele do czynienia z kuchnia raw, ale to, co widze na zdjeciach bardzo mi sie podoba.
:)
Dziekuje za udzial w akcji 'Dla dzieci' na Mikserze
Kasia
www.lejdi-of-the-house.bloog.pl