DYNIOWE KOKOSANKI

 SKŁAD:


  • 1/2 dyni
  • banan
  • 2 łyżki mleka gęstego mleka kokosowego
  • 1 łyżka ksylitolu
  • 5 łyżek mąki kokosowej + kilka łyżek mąki do obtaczania pralinek
  • 1/2 szklanki wiórków kokosowych + szklanka wiórków do obtaczania pralinek

WYKONANIE:

Dynię obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy do miękkości, po czym odcedzamy i odkładamy do wystudzenia. Gdy nasza dynia nie jest już gorąca, blendujemy ją z bananem i mlekiem kokosowym- do uzyskania gładkiej konsystencji. Do zblendowanych składników dodajemy mąkę, wiórki i ksylitol- całość dokładnie mieszamy. Z gotowego ciasta lepimy kuleczki, które naprzemiennie obtaczamy raz w mące, raz w wiórkach. 
* Łatwiej będzie nam je obtaczać, gdy gotowe kuleczki delikatnie zwilżymy wodą


Przy okazji przypominam o rabacie jaki obowiązuje w sklepie ekodis

Share:

9 komentarze

  1. Uwielbiam kokos to coś dla mnie))

    OdpowiedzUsuń
  2. Kokos to moja miłość, a kokosanki wyglądają pięknie i apetycznie :)

    http://millkeyshake01.blogspot.nl

    OdpowiedzUsuń
  3. Muszą być naprawdę pyszne :D Uwielbiamy takie połączenie smaków :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. również kocham to połączenie- jadłam je bez opamiętania :D

      Usuń
  4. Genialne! Ostatnio mogłabym takie słodkości jeść codziennie :)
    http://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  5. Takie zdrowe i na pewno równie pyszne :)

    OdpowiedzUsuń