DYNIOWE KOKOSANKI
SKŁAD:
- 1/2 dyni
- banan
- 2 łyżki mleka gęstego mleka kokosowego
- 1 łyżka ksylitolu
- 5 łyżek mąki kokosowej + kilka łyżek mąki do obtaczania pralinek
- 1/2 szklanki wiórków kokosowych + szklanka wiórków do obtaczania pralinek
WYKONANIE:
Dynię obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy do miękkości, po czym odcedzamy i odkładamy do wystudzenia. Gdy nasza dynia nie jest już gorąca, blendujemy ją z bananem i mlekiem kokosowym- do uzyskania gładkiej konsystencji. Do zblendowanych składników dodajemy mąkę, wiórki i ksylitol- całość dokładnie mieszamy. Z gotowego ciasta lepimy kuleczki, które naprzemiennie obtaczamy raz w mące, raz w wiórkach.
* Łatwiej będzie nam je obtaczać, gdy gotowe kuleczki delikatnie zwilżymy wodą
9 komentarze
Uwielbiam kokos to coś dla mnie))
OdpowiedzUsuńKokos to moja miłość, a kokosanki wyglądają pięknie i apetycznie :)
OdpowiedzUsuńhttp://millkeyshake01.blogspot.nl
Dziękuję i polecam :*
UsuńMuszą być naprawdę pyszne :D Uwielbiamy takie połączenie smaków :)
OdpowiedzUsuńrównież kocham to połączenie- jadłam je bez opamiętania :D
UsuńGenialne! Ostatnio mogłabym takie słodkości jeść codziennie :)
OdpowiedzUsuńhttp://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/
w takim razie polecam :]
UsuńTakie zdrowe i na pewno równie pyszne :)
OdpowiedzUsuńOj, bardzo pyszne :D
Usuń